Onafhankelijke gemeenteraadsleden versterken De Coöperatie

Nadine De Schutter, Peter Venneman en Paul Troch klinken samen tijdens de nieuwjaarsreceptie van De Coöperatie

Deze week raakte bekend dat de onafhankelijke gemeenteraadsleden Peter Venneman en Sibylle Buys onze rangen van De Coöperatie komen versterken. Zij komen niet alleen. Zij nemen in hun kielzog Nicole Van Der Paelt, Koen De Smet en Dirk De Gussemé mee.

Vers bloed

Als voorzitter van De Coöperatie ben ik natuurlijk zeer blij met deze nieuwe leden.

Je moet weten: De Coöperatie is nog een jonge beweging. Maar blijkbaar hebben wij de afgelopen 5 jaar toch wel de aandacht getrokken. De manier waarop wij aan politiek doen, onze kernwaarden, ons positivisme, … zorgen er toch maar voor, dat een ervaren politieke rot als Peter Venneman met zijn ploeg naar ons komt.

Ik ben dus niet alleen zeer blij dat een groep bekwame politici onze rangen komt versterken en hun kwaliteiten wil samenvoegen met de vele kwaliteiten die wij al hebben in onze groep, maar ik beschouw het vooral ook als een erkenning voor ons werk van de afgelopen 5 jaar.

Niks nieuws onder de zon

Een tweede element is dat er eigenlijk niet veel verandert. De Coöperatie startte als een veelkleurige beweging, gebouwd rond een stevige rood-blauwe as.

En dat is vandaag niet anders. Enkele weken geleden kwam onze rode pijler in het nieuws, toen bleek dat 2 coöperanten (onze schepen Franky Van Gyseghem en ik) op de nationale lijsten van Vooruit zullen staan bij de verkiezingen van 9 juni.

En vandaag wordt onze blauwe pijler gevoelig versterkt, waardoor we eigenlijk het evenwicht van onze rood-blauwe as herstellen.

Een versterkte roodblauwe as, als draagbalk van een Coöperatie 2.0.
Daar kun je als voorzitter alleen maar trots op zijn.

Jan

Deel deze post via:

Facebook
LinkedIn
Twitter
E-mail

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg jij ons al?