Nieuws & blog

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van De Coöperatie.

Jan Huib Nas De Coöperatie

Jan Huib Nas

En toen kwam die telefoon. ‘Jan wil jij bij de nationale verkiezingen op 9 juni 2024 op een nationale lijst van Vooruit staan?’ Mijn antwoord was kort en zonder twijfel: ‘Ja’. Was dat antwoord impulsief? Neen. Als schooldirecteur vroeger, en als partijvoorzitter nu, is het mijn taak om vooruit te denken. Dat deed ik dus eerder ook over deze vraag.
Jan is ongerust over wat hij de laatste tijd in de pers las. En hij vertelt een verhaal over samen werken aan een verhaal over zorgzaamheid en rechtvaardigheid.
Na de gratis boomplantactie van vorig jaar zorgen wij dit jaar met De Coöperatie voor een gratis bloemplantactie. We hebben liefst 6000 krokusbollen te verdelen.
Eén van onze oudjes, Johan De Ryck (jaargang 1954), is allergisch voor grijsisme en kroop van de weeromstuit in zijn pen.
Katrien van politiek PR beweegt hemel en aarde om de politici die aan haar bedrijf verbonden zijn van advies te voorzien. Jan kreeg haar tot nu toe niet aan de lijn, wat jammer is. Daarom dit initiatief.
Daisy De Grauwe Bestuurslid van De Coöperatie Lede

Daisy De Grauwe

Daisy vertelt over het wat, het waarom, het hoe en het waar van de zorgpas.
Jan Huib Nas De Coöperatie

Jan Huib Nas

Een jaar geleden verdwenen het laatste bankkantoor en de laatste bankautomaat uit Oordegem, een deelgemeente met toch meer dan 3.000 inwoners. Hoe is de situatie één jaar later?
Jan Huib Nas De Coöperatie

Jan Huib Nas

In 2020 heeft het gemeentebestuur van Lede besloten om 22 sociale seniorenflats te bouwen nabij een woonzorgcentrum, waar De Coöperatie achter staat, maar recente discussies hebben betrekking op de precieze locatie en de rechtvaardige zorg voor ouderen.

Volg jij ons al?