Nieuws & blog

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van De Coöperatie.

Voetbalclub FC Smetlede vraagt al een tijd om een kunstgrasterrein. Het lokaal bestuur en de club zochten en vonden een oplossing.
De Coöperatie blijft uitbreiden. Slechts enkele weken na de komst van de raadsleden Sibylle Buys en Peter Venneman, kondigt ook onafhankelijk schepen Bart Heestermans aan dat ook hij zal toetreden tot de beweging.
De onafhankelijke gemeenteraadsleden Sibylle Buys en Peter Venneman maken de overstap naar De Coöperatie. Een kleine politieke aardeverschuiving die de pers haalt.
Deze week raakte bekend dat de onafhankelijke gemeenteraadsleden Peter Venneman en Sibylle Buys onze rangen van De Coöperatie komen versterken. Zij komen niet alleen. Zij nemen in hun kielzog Nicole Van Der Paelt, Koen De Smet en Dirk De Gussemé mee.
Jan Huib Nas De Coöperatie

Jan Huib Nas

En toen kwam die telefoon. ‘Jan wil jij bij de nationale verkiezingen op 9 juni 2024 op een nationale lijst van Vooruit staan?’ Mijn antwoord was kort en zonder twijfel: ‘Ja’. Was dat antwoord impulsief? Neen. Als schooldirecteur vroeger, en als partijvoorzitter nu, is het mijn taak om vooruit te denken. Dat deed ik dus eerder ook over deze vraag.
Jan is ongerust over wat hij de laatste tijd in de pers las. En hij vertelt een verhaal over samen werken aan een verhaal over zorgzaamheid en rechtvaardigheid.
Na de gratis boomplantactie van vorig jaar zorgen wij dit jaar met De Coöperatie voor een gratis bloemplantactie. We hebben liefst 6000 krokusbollen te verdelen.
Eén van onze oudjes, Johan De Ryck (jaargang 1954), is allergisch voor grijsisme en kroop van de weeromstuit in zijn pen.

Volg jij ons al?